Eerst het waarom en dan pas vertrouwen.


Harderwijk, 13 mei 2014. Onlangs hield ik mijn tien minuten presentatie bij BNI Edison Lelystad en ik had goed naar Joost Buitenweg geluisterd en had een groot aantal foto’s gebruikt om mijn punten duidelijk te maken en ik heb uitgebreid over mijn passies gesproken en toch kon ik er niet de vinger op leggen.

Vorige week vroeg iemand mij om na te denken over de vraag waarom  ik elke dag mijn bed uitkom, of wel waarom doe ik wat ik doe? Om anderen te helpen naar beste vermogen door inzet van mijn talenten waar zij het meeste impact maken.  Mijn talenten zijn juridisch, financieel en politiek. Ik werk als advocaat en mediator  meestal voor ondernemers in het midden – en kleinbedrijf. Ik heb als accountmanager bij een handelsbank gewerkt waardoor ik commercieel gevoel en gevoel voor cijfers heb ontwikkeld en tot slot als politicus en bestuurder, ik was de afgelopen vier jaar gemeenteraadslid voor de VVD in mijn woonplaats Harderwijk en ben daardoor in staat (geweest) voorwaardenscheppend bezig te zijn voor anderen. Ik zou dat de komende periode als bedrijfseigenaar en investeerder willen doen.

Door het bovenstaande filmpje van Simon Sinek werd ik me de ontbrekende schakel gewaar. Het gaat erom, dat mensen pas zaken met je doen als ze jou als een van hen ervaren. Of anders gezegd als we de zelfde waarden en normen delen, bijvoorbeeld als Harderwijkers, of als Nederlanders, of als ondernemers en ga zo maar door.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.