Financiële rust is: …..

Harderwijk, 4 september 2014. Ik heb besloten een dagelijkse blog te schrijven over het onderwerp:”Financiële rust is: ……..”.

Vandaag mijn eerste tekst.

Financiële rust is: ……………………………..
cropped-351SF-598x352.jpg
Het besluit nemen financieel vrij te zijn.
Harderwijk, 4 september 2014. In 2004 nam ik het besluit om financieel vrij te zijn. Die beslissing ontstond, doordat ik als advocaat tot twee keer toe in de loop der jaren werd geconfronteerd met beslissingen van de Minister van Justitie, in beide gevallen Ernst Hirsch Ballin om te bezuinigen op de vergoedingen die advocaten krijgen voor het werk dat zij doen voor mensen, die niet zelf een advocaat kunnen betalen en die dus aangewezen zijn op gefinancierde rechtsbijstand. Niet het besluit om te bezuinigen als zodanig trof me onaangenaam, doch de wijze waarop het werd gecommuniceerd en de korte tijd die zat tussen de bekendmaking van het voornemen en de feitelijke uitvoering van het plan. Door ervaring wijzer geworden, besloot ik dat de overheid een onbetrouwbare handelspartner is en dat ik daar niet van afhankelijk wilde zijn. Ik nam als het ware verantwoordelijk voor mijn eigen leven en mijn persoonlijke financiën en besloot als grondhouding er van uit te gaan, dat ik zelf verantwoordelijk ben, of die overheid er nu wel is of niet. Laten we wel wezen, uiteindelijk zijn we zelf de overheid en we hoeven niet onze verantwoordelijkheid voor ons levensgeluk uit handen te geven aan anderen en zeker niet nadat de Staatsecretaris van Financiën Joop Wijn in 2004 duidelijk maakte met de afschaffing van de VUT en het prepensioen, dat wij Nederlanders gewoon weer voor ons zelf moeten zorgen. Met de terugtredende overheid wordt die oproep alleen maar van meer betekenis. Ik nodig je dan ook uit om te kijken hoe jij je leven vorm wilt geven en een ding, wees dankbaar elke dag voor wie je bent, wat je doet en wat je hebt en onthoud: Geniet elke dag!

Disclaimer:
Deze blog schrijf ik op persoonlijke titel. De intentie is hiermee bij te dragen aan mindsetverandering op het gebied van financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. Ik reik kennis en vaardigheden aan, die ik in de loop van mijn leven heb opgedaan en nodig je uit mij niet op mijn woord te geloven en zelf te onderzoeken of dit ook voor jou werkt. Ik geef nadrukkelijk geen financieel advies. Ik verkoop ook geen financiële producten. Als je dat wenst, moet je contact opnemen met een AFM goedgekeurde professional, zoals bijvoorbeeld een pensioenadviseur, verzekeraar, of een bank.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.