ING: grootste bedreiging komt van Amazon

ING: grootste bedreiging komt van Amazon
Harderwijk, 3 november 2017. Gisteren las ik op de voorpagina van het FD een artikel over Ralph Hamers, CEO van ING, die vanaf het fintech congres Money 20/20 in Las Vegas zijn visie geeft op de ontwikkelingen in de financiële wereld. Eindelijk een CEO van een grote Nederlandse bank die erkent, dat de banken in hun huidige vorm geen bestaansrecht meer hebben.
Het is bijzonder dat deze ontwikkelingen, die door de meeste mensen al veel langer onderkend worden, nu eindelijk ook tot de top van het bankwezen zijn doorgedrongen. Het zegt iets over de tunnelvisie, die bankiers hebben ontwikkeld, omdat het ze eeuwenlang veel heeft gebracht. Tegelijkertijd dringt de uitspraak, die aan Albert Einstein wordt toegedicht zich op en die luidt: “Steeds hetzelfde doen en toch een ander resultaat verwachten grenst aan krankzinnigheid”, of woorden van gelijke strekking.
Ik hoop voor bankiers dat ze niet te laat zijn. En een fonds van 300 miljoen euro is natuurlijk geweldig en er is sinds 2009 een plan, dat als de Breeding Swan bekend staat en dat een fonds van 300 miljard euro bij elkaar brengt, via een Nederlandse beursgenoteerde vennootschap, onder toezicht van de EIB. Dit plan is gedeeld met de Minister President Mark Rutte en met de voormalige Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem, waardoor het ook in Europa bekend is. Tevens is het ingebracht bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof Amsterdam  in de procedures rond de vaststelling van en de compensatie van de schade van de voormalige aandeelhouders van SNS Reaal, thans de Volksbank. . @MinPres OP VIER BORDEN TEGELIJK SCHAKEN MET EEN IQ VAN 500 http://www.30miljard.nl/achtergrondinformatie … 300 MILJARD EURO BEURSGANG http://www.nlfi.nl  @NOS
Dit fonds maakt het mogelijk vrijwel alle grote uitdagingen, waar wij momenteel in deze wereld mee worstelen aan te pakken, doordat je de genoemde 300 miljard euro gebruikt als hefboom om wereldwijd investeerders aan te trekken. ING kan met haar fonds een van de initiatiefnemers zijn tot realisatie van dit plan.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.