Financiële rust is: …..

Maui_Strand
Cash flow en leverage de belangrijkste begrippen uit de financiële huishoudkunde.
Harderwijk, 11 september 2014. Ooit was ik werkzaam als bankier bij H. Albert de Bary & Co N.V. bankiers te Rotterdam. We schrijven de jaren 1980 tot en met 1982. Ik werkte er als accountmanager. Albert de Bary was een handelsbank, die toen 50% eigendom was van Amrobank en 50% van Deutsche Bank met vestigingen in Amsterdam en Rotterdam. In die tijd leerde ik door het analyseren van jaarrekeningen en het schrijven kredietvoorstellen hoe belangrijk het is je onderneming te sturen op cashflow en niet op basis van je jaarstukken. Door het gebruik van een liquiditeitsbegrotting en cashflowoverzicht kun je op dagelijkse basis zien wat er inkomt en wat er uit gaat.

Leverage of hefboom is het andere instrument dat belangrijk is om als ondernemer succesvol te zijn. Het helpt je door gebruik te maken van andermans tijd en geld om meer rendement uit je geld en je ondernemingen te halen en daar worden alle betrokkenen beter van.

Hoe doet u dat?

Disclaimer:
Deze blog schrijf ik op persoonlijke titel. De intentie is hiermee bij te dragen aan mindsetverandering op het gebied van financiële vrijheid en vrijheid in het algemeen. Ik reik kennis en vaardigheden aan, die ik in de loop van mijn leven heb opgedaan en nodig je uit mij niet op mijn woord te geloven en zelf te onderzoeken of dit ook voor jou werkt. Ik geef nadrukkelijk geen financieel advies. Ik verkoop ook geen financiële producten. Als je dat wenst, moet je contact opnemen met een AFM goedgekeurde professional, zoals bijvoorbeeld een pensioenadviseur, verzekeraar, of een bank.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.