Een ultiem doel

Harderwijk, 13 augustus 2013. Deze week blog ik over het hebben van een ultiem doel in je leven. Om je een idee te geven wat Napoleon Hill bedoelt met een ultiem doel of zoals hij schrijft definite purpose, is hier een you tube video.

Napoleon Hill start het eerste hoofdstuk van zijn boek met een waarschuwing, dat je je ultieme doel zorgvuldig moet kiezen. Zodra je dat gedaan hebt, moet je het opschrijven en op een plaats in je huis of kantoor hangen waar je het dagelijks tenminste een maal ziet. Bijvoorbeeld op je computerscherm, of op de spiegel van de badkamer, of op de koelkast. de bedoeling is om je onderbewustzijn totaal te doordringen. Het resultaat zal zijn, dat je je doel zult bereiken. Deze methode of techniek wordt wel autosuggestie of zelfsuggestie genoemd.

Napoleon Hill nodigt ons uit hoog te richten bij het bepalen van ons doel in het leven. Het is jouw privilege, nee, zelfs je plicht  om hoog te richten. Je bent het tegenover jezelf en de gemeenschap waarin je leeft verplicht om een groot doel te formuleren voor jezelf is zijn uitnodiging.

Vraag je zelf af, wat voor werk wil ik doen?

Waar zal ik mij vestigen?

Vervolgens begint Hill te schrijven over de Mastermind. Samen kun je meer bereiken dan alleen. Er is iets dat jij beter kunt dan alle andere mensen op aarde. Zodra je hebt uitgevonden wat dat is, moet je alle krachten en hulpbronnen organiseren en onmiddellijk tot de aanval overgaan, in de wetenschap dat je zult winnen. Vraag je af, wat doe ik het liefst, wat zijn mijn passies? Voor mij was de vraag waarom wil je advocaat en politicus zijn?  Om een wereld te creëren waarin iedereen de vrijheid heeft het leven te creëren waar hij van houdt.

De acties die nu ondernomen moeten worden zijn:

1. Definieer je droom en

2. ontwikkel een brandverlangen voor de realisatie ervan.

Bepaal wat je ultieme doel in het leven gaat zijn.

Je brandend verlangen zal resulteren in de benodigde actie om je doel te bereiken.

Volgende week hoofdstuk 2 over zelfvertrouwen. Heb een geweldige week en deel met ons wat je ultieme doel is, nadat je deze oefening hebt gedaan. En voor sommigen van ons zal het langer tijd vergen, omdat je nog niet helder hebt wat je ultieme doel is.

Om je te helpen, ga naar http://thepassiontest.com, waar je kunt ontdekken wat je passies zijn.

Robert Oosthout.

 

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.