Maatregelen overheid voor ondernemers tegen gevolgen coronavirus.

Harderwijk, 19 maart 2020. Op dit moment leven we met zijn allen in een niet eerder gekende realiteit als gevolg van het coronavirus. Het land gaat dicht voor mensen die hier niet hoeven te zijn.
Scholen, hogescholen en universiteiten zijn dicht. Veel ondernemers en ondernemingen worden getroffen door het feit, dat zij geen opdrachten meer binnenkrijgen. Het openbare leven is stil gevallen, Het openbaar vervoer rijdt met 80 tot 95% minder reizigers. Dit is een situatie die we nog nooit eerder hebben meegemaakt. Niemand weet dus wat we moeten doen en we zullen het met elkaar moeten ontdekken wat er wel en niet werkt in dit soort situaties. Daarbij is het zaak dat we ons hoofd koel houden. De rijksoverheid heeft al een groot aantal maatregelen voor ondernemingen, ondernemers en ZZP’ers aangekondigd.

Voor een overzicht kijk op de website van de Kamer van Koophandel.

https://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-check-hier-je-regelingen/#noodmaatregel

Bekijk hier wat je mogelijkheden zijn.

Ook de banken als ABN-AMRO, Rabobank, ING en Triodos bank hebben toegezegd ondernemers te zullen helpen gedurende een half jaar, door de mogelijkheid gedurende die tijd geen rente te hoeven betalen op je krediet. Het gaat dan om kredieten van minder dan € 2.500.000,–.

Ook huiseigenaren die in de problemen komen en hun hypotheek niet meer kunnen betalen willen de banken helpen.

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.