Waarom ben ik ooit advocaat geworden?

huisadvocaat 001
Harderwijk, 27 juni 2014. Ik zit te lezen in het boek Teach To Be Rich van Robert T. Kiyosaki. Op pagina 145 is hij met zijn zgn. Rich Dad in gesprek. De man zegt tegen Robert en zijn zoon, Robert´s vriend:

Als je je geen controle hebt over je persoonlijke financiën verlies je de controle over je leven“.

Plotseling realiseer ik me, dat het feit dat ik mensen wil helpen controle te hebben over hun leven precies de reden is geweest waarom ik 28 jaar geleden advocaat geworden ben. Dat betekent dat zij controle moeten hebben over hun persoonlijke financiën, omdat als je daar geen controle over hebt je de controle over je leven verliest. Het gevolg kan zijn een echtscheiding, of een faillissement, het uiteen vallen van ondernemingen of samenwerkingsverbanden, met als gevolg ontbindingen en liquidaties, of een gevangenisstraf, omdat je als gevolg van dit alles met een dronken kop iemand hebt dood gereden. Het kan ten koste gaan van je gezondheid met als gevolg hoge doktersrekeningen. Het kan ten koste gaan van je werk waardoor je je baan verliest en in een arbeidsconflict belandt, of je je klanten verliest. Kortom een veelheid aan problemen, die je niet op je bord wilt hebben.

Tegenwoordig werk ik veel met ondernemers. Die zijn elke dag met hun financiën bezig als het goed is en maken elke week, of elke maand  hun cijfers op. Dat is de theorie. De praktijk is dat als je aan ondernemers in het MKB vraagt hoeveel er met een liquiditeitsbegroting annex cash flow statement werken de meesten je glazig aankijken. En dan vinden we het gek dat de meeste ondernemingen, die we met elkaar starten 80% in de eerste vijf jaar weer verdwenen is en uiteindelijk zelfs 95% volgens cijfers van de Amerikaanse Kamer van Koophandel. Ik dacht dat moet toch anders kunnen en leer ondernemers in hun vrije tijd om te gaan met hun persoonlijke financiën. Dat gaat spelenderwijs. Samen met Udo Zwart ontwikkelde ik een training die heet:“Toegang Tot Financiële Vrijheid“.   Als literatuur gebruiken we:

1. Rich Dad Poor Dad van Robert T.Kiyosaki,. In het Nederlands heet dit boek: Rijke Pa Arme Pa.
2. Secrets Of The Millionaire Mind door T. Harv Eker. Nederlandse titel is Het Miljonairsbrein Ontrafeld.
3. Your Money Or Your Life door Joe Dominguez en Vicky Robin.

Daarnaast gebruiken we als mindsettraining het door Robert T. Kiyosaki ontwikkelde en gepatenteerde spel Cash Flow Game.

Ik sta ervoor dat mensen controle hebben over hun leven en over hun financiën. daarom ben ik tegenwoordig meer dan advocaat en train ik anderen met name ondernemers om controle te krijgen en te houden over hun leven.

(c) 2014 mr. A.Robert Oosthout.

 

Share

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.